23 augustus 2023

Nederlandse deelnemers WK tweespannen 2023 bekend

Bondscoach Ad Aarts heeft bekendgemaakt welke menners hij meeneemt naar het FEI Wereldkampioenschap tweespan paarden. Het WK wordt van 26 september tot en met 1 oktober gehouden in het Franse Le Pin au Haras.

Ad Aarts neemt zeven tweespannen mee naar het WK. De groep bestaat uit een mooie mix van ervaren rijders en WK-debutanten. Het Nederlandse team wordt gevormd door Ewoud Boom, Stan van Eijk en Erik Evers. “We hebben een sterk team, waarbij iedere rijder in minimaal twee wedstrijdonderdelen goed presteert. Hierdoor hebben we een goede balans in het team, dat is belangrijk want per onderdeel tellen de beste twee resultaten”, aldus de bondscoach.  

“Ik denk dat we richting een medaille kunnen gaan, maar uiteraard is de vorm van de dag en het wedstrijdverloop medebepalend.” 

Jeugd krijgt kans

“We hebben een leuke groep menners en het is mooi dat de jonge menners nu ook kunnen doorstromen naar de kampioenschappen”, vertelt Aarts. Hij doelt daarmee op de 22-jarige Anna de Ronde en de 17-jarige Eline Mentink die als individuele rijders op het hoogste niveau debuteren. “Het is een goede ontwikkeling dat we van onderaf die aanvulling blijven houden.” Ook voor de individuele rijders Rens Egberink en Sandor van Vliet wordt dit hun eerste grote kampioenschap.  

Geselecteerden

TeamNL

Ewoud Boom
Stan van Eijk
Erik Evers

Individuele rijders

Rens Egberink
Eline Mentink
Sandor van Vliet
Anna de Ronde

Klik hier voor meer informatie over het WK

Bron: KNHS


Erik Evers werd afgelopen weekend nog Nederlands kampioen
Foto: Marie de Ronde-Oudemans