30 juli 2008

Nederlandse deelnemers WK Vierspannen bekend

Bondscoach mennen Tjeerd Velstra (Epe) heeft na het NK Vierspannen in Beekbergen de namen bekend gemaakt van de negen Nederlandse deelnemers aan het WK Vierspannen in Beesd van 3 tot en met 7 september. Na de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck komend weekend wijst keuzeheer Velstra de drie menners aan die de Nederlandse driekleur zullen vertegenwoordigen op het WK.


IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Herman ter Harmsel (Rijssen), Hans Heus (Eerbeek), Ton Monhemius (Halfweg), Koos de Ronde (Zwartewaal), Peter de Ronde (Zwartewaal), Harry de Ruyter (Kessel, Lb.), Theo Timmerman (Putten) en Mark Weusthof (Rossum, Ov.) komen begin september in actie op de schitterende terreinen van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in het Gelderse Beesd.
De absolute wereldtop maakt in de drie wedstrijdonderdelen, dressuur, marathon en vaardigheid, uit wie zich de komende twee jaar de beste van de wereld mag noemen. De organisatie verwacht 66 deelnemers uit 20 landen, waaronder 17 landenteams. De deelnemers strijden om zowel de individuele-als de teammedailles.
Op woensdag 3 september is de openingsceremonie, gevolgd door het eerste wedstrijdonderdeel, de dressuur, op donderdag 4 en vrijdag 5 september. Op zaterdag 6 september staat de spectaculaire marathon op het programma en op zondag 7 september wordt in de altijd spannende vaardigheidsproef beslist wie de medailles omgehangen krijgt.

Bron: KNHS/CT