29 juni 2010

Nederlandse en Belgische toppers in Heijenrath

Op 10 en 11 juli 2010 staat Driving Event Zuid Limburg op de kalender, de jaarlijkse samengestelde menwedstrijd in Heijenrath. Met Rabobank Centraal Zuid Limburg als hoofdsponsor wordt er twee dagen lang op het hoogste niveau gestreden.


Op zaterdag 10 juli staan de dressuur en de vaardigheid op het programma. Op zondag 11 juli wordt de marathon, het meest sensationele onderdeel van de wedstrijd, verreden. Het traject door het Limburgse heuvelland is uniek voor Nederlandse begrippen en biedt de honderd deelnemers een extra toets voor de conditie van de paarden.
Menvereniging Zuid Limburg heeft haar best gedaan om de opzet vernieuwend en overzichtelijk te maken voor publiek en deelnemers. Wendbaarheid en snelheid bepalen de sterkste in de zeven marathonhindernissen.

Aan de wedstrijd doet de Nederlandse top mee, maar ook de Belgische toppers zijn vertegenwoordigd. Zelfs de Amerikaan Jimmy Fairclough komt naar Heijenrath om zijn vierspan voor te bereiden op het WK in Kentucky later dit jaar. In totaal komen er 100 deelnemers en ruim 250 paarden en pony’s in de rubrieken enkel-, twee-en vierspan en tandems paarden en pony’s aan de start in Heijenrath.

Heijenrath is een entreevrij evenement waar ook de kleintjes terecht kunnen, bijvoorbeeld op het springkussen, de zandbak of de schminkhoek.

Locatie: Grote Bosweg in Heijenrath (tegenover manege van Houthem)

www.drivingeventzuidlimburg.nl