21 september 2010

Nederlandse Kampioenschappen Mennen Deurne

Op zaterdag 25 en zondag 26 september zijn de terreinen van het NHB in Deurne het centrum van de nationale mensport. In deze prachtige bosrijke omgeving wordt gestreden om de hoogste eer in de Nederlandse Kampioenschappen mennen voor enkel-, twee-en vierspan pony’s en enkel-en tweespan paarden.


Het team van Hoefnet is zondag 26 september aanwezig om wedstrijdbeelden te maken en ook Paardensport.tv van de KNHS maakt zondag een aantal items.
 

Alle titelverdedigers komen aan de start in Deurne, maar niet allemaal in hun ‘eigen’ rubriek. Zo komt Wereldkampioene enkelspan pony en Nederlands Kampioene 2009 Melanie Becker uit in de rubriek enkelspan paard. Voor zesvoudig Nederlands Kampioen Jan van den Broek wordt Deurne een bijzondere wedstrijd. De 70-jarige menner neemt na een zeer succesvolle carrière afscheid van de mensport als actieve rijder. Jan geeft in Deurne voor de laatste keer acte de presence met zijn toppaard Oscar. Ben Gosschalk kan bij de tweespannen sterke concurrentie verwachten van onder andere Wereldkampioen Harrie Verstappen en oud-Wereldkampioen Riny Rutjens. Bij de tweespan pony’s bindt Manon van Kasteren de strijd aan met onder meer Ewoud Boom en Woutera van de Kamp. Woutera’s echtgenoot Aart van de Kamp junior zal in de vierspan ponyrubriek een zware dobber krijgen aan Windsor-en Bregenz-winnaar Jan de Boer en nieuwkomer Bram Chardon die dit seizoen sterkt debuteert op nationaal en internationaal niveau.

Op zaterdag 25 september staat vanaf 08.00 uur de dressuur en de vaardigheidsproef op het programma. Op zondag 26 september brandt de strijd los in de marathon, waarin de deelnemers maar liefst acht in plaats van de voorheen gebruikelijke zeven hindernissen rijden. De parcoursbouw van het NK is in de kundige handen van Jeroen Houterman en Rinie van der Burgt. De nieuwe Nederlandse Kampioenen worden zondag om ca. 17.30 uur gehuldigd.
 

Tussen de hindernissen door kunnen de bezoekers genieten van een mooie wandeling langs allerlei kraampjes en voor de kinderen is er o.a. weer een kinderdorp met allerlei activiteiten en megagrote lucht- en springkussens.
De toegang is gratis.
Meer informatie over de menwedstrijd Deurne: www.vierspannendeurne.nl

Deelnemerslijst per 21/09/10

STARTLIJSTEN ZIJN PAS BEKEND OP VRIJDAGAVOND 24 september!

Deze vindt u vrijdagavond op Hoefnet. De uitslagen volgen z.s.m. na afloop van de wedstrijden op zaterdag en zondag.