27 juni 2009

Nederlandse menners aan de leiding in Giethmense marathon

De Nederlandse ponyrijders hebben vandaag laten zien wat ze waard zijn in de mooie marathon van Pony Driving Salland in Giethmen. Lisette Meijer en Melanie Becker bezetten de top twee bij de enkelspan pony’s, Ewoud Boom, Manon van Kasteren en Karel van Kekem waren de buitenlandse concurrentie te slim af bij de tweespan pony’s. Aart van de Kamp en Marcel de Vries waren te sterk voor de Duitse vierspanrijders.

De prachtige hindernissen op de schitterende terreinen aan de voet van de Lemelerberg had een behoorlijk aantal bezoekers getrokken. Internationaal parcoursbouwer Johan Jacobs en nationaal parcoursbouwer Daan van Dijk hadden hun beste beentje voortgezet met als resultaat acht uitstekende hindernissen die de deelnemers voldoende uitdagingen boden.De marathon bij de enkelspan pony’s werd een nek-aan-nek race tussen Lisette Meijer en Melanie Becker. Lisette kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, op slechts 0, 35 strafpunt gevolgd door Melanie. Door haar uitstekende prestatie in de marathon heeft Melanie de leiding overgenomen in het tussenklassement. Arjo van Kekem volgt haar hierin op de voet en ook Yvonne de Ruyter staat nog binnen een bal afstand van Melanie Becker waardoor het morgen een spannende vaardigheid wordt.

De vaardigheid begint om 10.00 uur met de enkelspan pony’s, om 12.30 uur gevolgd door de tweespannen en om 14.15 uur volgen de vierspannen.
Klik hier voor de volledige uitslagen en de startlijst.

Ewoud Boom vergrootte zijn voorsprong na de dressuur nog iets meer door ook de marathon op zijn naam te schrijven. Het scheelde echter weinig of Manon van Kasteren was er met de marathonoverwinning vandoor gegaan. De menster uit Schijndel had gangfouten in het staptraject waardoor de winst nipt aan haar neus voorbij ging. Karel van Kekem werd derde, voor de Belg André Wynants.

Gastheer en deelnemer bij de vierspan pony’s Jan Antonissen kon goed merken dat hij door de intensieve voorbereidingen voor de wedstrijd weinig aan training van zijn pony’s was toegekomen. De man uit Dalmsholte had hier en daar kleine foutjes in de hindernissen en eindigde op de 20ste plaats. De rubriek werd gewonnen door Aart van de Kamp jr. die met zijn Shetlandpony’s in vijf hindernissen de snelste tijden liet noteren. Marcel de Vries rijdt sinds twee jaar klasse 4 en heeft inmiddels bewezen een zeer goed marathonrijder te zijn. Met zijn tweede plaats in de marathon in Giethmen onderstreepte hij dit nogmaals. De Duitse rijders Martin Thiemann en Karl-Heinz Wanstrath werden derde en vierde. In het tussenklassement heeft Aart van de Kamp de leiding overgenomen van Mia Allo.