8 december 2009

Nederlandse menners te sterk voor Duitsers

De Nederlandse vierspanrijders waren afgelopen zondag in het Duitse Twist onze oosterburen te sterk af. Zowel de rubriek vierspan pony’s als vierspan paarden werd gedomineerd door Nederlandse menners.


Bij de vierspan pony’s won Aart van de Kamp senior verrassend voor zijn zoon Aart junior. Jan de Boer eindigde als vierde, achter de best geplaatste Duitser Karl Heinz Wanstrath die derde werd. Marijke Hammink eindigde met haar vierspan Shetland pony’s op de vijfde plaats in het 10 deelnemers tellende veld.
 

Mark Weusthof schreef op superieure wijze de tweede wedstrijd voor de internationale Euregio Cup op zijn naam. Na zijn zege in Denekamp was Weusthof eveneens veruit de sterkste in Twist. Hans Heus volgde op iets minder dan 5 strafseconden als tweede en Edwin Spek werd derde, voor Nico Avezaath en Dennis Peters.
Weusthof beschouwde de ontmoeting als een mooie voorbereiding op de menavond van Hippisch Hengelo, komende donderdag. Dan ontmoet de koetsier uit Rossum onder anderen de wereldtoppers IJsbrand Chardon, Theo Timmerman en Christoph Sandmann. "Dat is een goede graadmeter hoe ik ervoor sta", aldus Mark Weusthof. "In Twist liep het in ieder geval goed, lekker strak. Als we donderdag ook zo gaat, staan we zeker niet achteraan."

De finale van de Euregio Cup vindt plaats in Bathmen op zaterdag 6 maart.

Klik hier voor de volledige uitslag van Twist.