11 februari 2015

Nederlandse ondersteuning voor Franse vierspanrijder

De deelname van de Franse vierspanrijder Sébastien Mourier aan de Wereldbekerfinale in Bordeaux afgelopen weekend vormde de aftrap van de samenwerking tussen Mourier en de in Frankrijk gevestigde Nederlandse fokkers Eric en Arjan Bouwman.
De heer en mevrouw Bouwman zijn eigenaren van de Arabo Friese stoeterij Haras de Pourcaud in Monfaucon in de Dordogne. Het echtpaar wilde met ingang van 2015 een nieuwe dimensie geven aan hun stoeterij.
De sterke prestaties van de Belgische vierspanrijder Edouard Simonet met de Arabo Friezen van Jelle’s Home en de goede resultaten van de Franse vierspanrijders op de Wereldruiterspelen in Caen gaven de familie Bouwman de aanzet tot een nieuw project waarbij zij zich graag wilden verbinden aan een Franse topmenner.

Sébastien Mourier blijft met zijn huidige vierspan, teamleden, eigenaren en partners deelnemen aan internationale menwedstrijden. De 35-jarige menner gaat zich volgende week vestigen op Haras de Pourcaud waar hij naast zijn eigen vierspan ook de Arabo Friezen gaat trainen. Op deze manier kan hij geleidelijk aan een vierspan klaarmaken om op termijn op het hoge niveau in te stappen.

Klk hier voor meer informatie over Le Haras de Pourcaud