21 juni 2008

Nederlandse vierspanrijders domineren Bredase marathonChardon gaat na twee onderdelen aan de leiding in het individuele tussenklassement, gevolgd door Koos de Ronde en de Belg Gert Schrijvers. Mark Weusthof bezet momenteel de zesde plaats.

De overwinning in de marathon bij de ponyvierspannen werd ook opgeëist door een Nederlandse deelnemer. Aart van de Kamp junior bleef de Duitser Martin Thiemann met minimaal verschil voor en klimt daarmee naar de tweede plaats in het tussenklassement, achter Tobias Bücker uit Duitsland.

De Nederlandse vierspanrijders hebben vandaag de marathon van Breda Hippique sterk gedomineerd. Koos de Ronde won dit onderdeel met glans, gevolgd door zijn teamleden IJsbrand Chardon en Mark Weusthof.

Het Nederlandse team heeft met deze uitstekende resultaten het gat met de concurrentie vergroot naar maar liefst 35 punten en stevent af op een overwinning in de landenwedstrijd. De marathon van Breda Hippique verliep vandaag voorspoedig onder schitterende weersomstandigheden. De nieuwe brughindernis waar vantevoren veel over te doen was leverde geen problemen op. Alleen vierspanrijder Herman ter Harmsel reed zich door een stuurfout vast in deze hindernis en moest de strijd staken. Koos de Ronde was vandaag in topvorm. De menner uit Zwartewaal stuurde zijn vierspan als een scheermes door de acht hindernissen, die verspreid over het hoofdterrein veel publiek trokken. De Ronde zette in vier hindernissen de snelste tijd neer, Chardon nam de beste tijden in de andere vier voor zijn rekening. Mark Weusthof wist goede aansluiting te houden met zijn teamleden en was op een klein foutje na op de derde hindernis zeer te spreken over zijn resultaat. IJsbrand Chardon was iets minder tevreden. De drievoudig Wereldkampioen stevende op een blunder af toen hij een van de verplichte poorten in een hindernis van de verkeerde kant wilde nemen. Gelukkig kon zijn groom en echtgenote Paulien op tijd ingrijpen. Door deze fout verloor de Den Hoornse menner echter wel kostbare seconden en de overwinning in de marathon. Over zijn paarden was Chardon wel tevreden: “Mijn span liep net als in Zelhem vorige maand, simpel en vloeiend. De paarden zijn in vorm en dit probeer ik uiteraard de komende tijd richting het WK Vierspannen in Beesd vast te houden.”