3 juni 2009

Negen landen vertegenwoordigd in Giethmen

Over precies drie weken gaat de eerste editie van Pony Driving Salland van start. De organisatie is bezig om de laatste puntjes op de i te zetten om deze unieke internationale menwedstrijd voor enkel-, twee-en vierspan pony’s tot een succes te maken. Vijfenvijftig deelnemers uit negen verschillende landen komen van 25 tot en met 28 juni aan start op de prachtige terreinen in Giethmen aan de voet van de Lemelerberg.


De wedstrijd vindt plaats op de thuisbasis van ponyvierspanrijder en initiatiefnemer Jan Antonissen. Antonissen en zijn team hebben onder leiding van internationaal parcoursbouwer Johan Jacobs acht prachtige hindernissen gebouwd voor de marathon op zaterdag 27 juni. Bondscoach Tjeerd Velstra heeft de wedstrijd aangewezen als observatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap, dat van 13 tot en met 16 augustus wordt verreden in het Duitse Greven-Bockholt.
De complete Nederlandse top neemt het op tegen deelnemers uit Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Zweden, Zwitserland en zelfs uit de Verenigde Staten. De rubriek enkelspan pony’s telt 19 deelnemers, bij de tweespan pony’s staan 14 menners op de lijst. De vierspan pony’s zijn met 22 aanspanningen het best vertegenwoordigd.

Klik hier voor de deelnemerslijst.

www.ponydrivingsalland.nl