20 augustus 2020

NH-cup eind september van start

De NH-Cup minimarathon is een serie van minimarathons in Noord-Holland. De organisatie wordt gedaan door de verenigingen Bucephalus, Haarlemmermeerruiters, Noorderkoggenruiters, St.Hubertus, Wironruiters en Zaanseruiters. Afgelopen seizoen kon de finalewedstrijd niet doorgaan door Corona. Ondanks dat het Coronavirus iedereen nog volop bezig houdt, zijn de clubs toch bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2020/2021.

Er is een nieuwe hoofdsponsor voor de competitie gevonden: De Hoog export van bloemen en planten naar Frankrijk. Daniel en Helen de Hoog zijn samen actief in de mensport en dragen de NH-Cup een warm hart toe.

Met veel enthousiasme worden er vanaf september zes competitiewedstrijden plus een finale gehouden op diverse locaties. De eerste wedstrijd is op 27 september bij de Haarlemmermeerruiters. De finale wordt dit seizoen georganiseerd door de Wironruiters. Wanneer er door Corona onverhoopt geen finale kan zijn, wordt er toch een eindklassement opgemaakt. Hiervoor moeten er wel minstens 4 wedstrijden gereden zijn. De prijsuitreiking is dan op de 1e wedstrijd van het seizoen 2021/2022.

De wedstrijden staan open voor deelnemers uit het hele land en kunnen ook als afzonderlijke wedstrijd worden gereden.

De wedstrijddata zijn als volgt:

27 september 2020   – Haarlemmermeerruiters

17 oktober 2020        – Noorderkoggenruiters

15 november 2020   – St. Hubertus, Lisse

19 december 2020    – Bucephalus, BarsingerhornWormerveer

14 februari 2021       – Zaanseruiters, Wormerveer

28 februari 2021      – St. Hubertus, Lisse

14 maart 2021          – FINALE Wironruiters

Alle informatie staat op de website van de NH Cup