22 juni 2009

Nieuw span voor Christoph Sandmann

De Duitse vierspanrijder Christoph Sandmann heeft onlangs een viertal KWPN-paarden gekocht van de Britse vierspanrijder Peter Bennett. Sandmann kwam afgelopen weekend in Exloo aan de start om zijn nieuw aangekochte paarden uit te proberen.

Met de van Bennett afkomstige Manno-afstammelingen Slicco en Variant en twee paarden uit zijn ‘oude’ span reed het zilveren teamlid van Beesd een wedstrijd naar zijn tevredenheid. Sandmann licht zijn aankoop toe: “Ik heb in de afgelopen twee jaar drie paarden verloren. Op een paard na heb ik inmiddels een compleet nieuw span. Toen Bennett bij mij kwam om te trainen, was ik al geïnteresseerd in zijn paarden, maar hij wilde ze in eerste instantie niet verkopen. Later bood hij me ze toch aan en daar heb ik gebruik van gemaakt. Ik ben met twee nieuwe paarden in Exloo gestart, de andere twee hebben nog iets meer tijd nodig voor ze mee kunnen op wedstrijd. Dit jaar is voor mij een testjaar om uit te proberen hoe en waar de paarden het beste lopen, zodat ik er in 2010 met de Wereldruiterspelen weer kan staan.”

De Duitse bondscoach Ewald Meier heeft veel vertrouwen in het nieuwe span van Sandmann. De keuzeheer heeft Sandmann samen met de jonge talenten Michael Brauchle en Christian Plücker opgesteld in het Duitse team voor de landenwedstrijd in Aken volgende week.