28 juli 2015

Nieuw voor in de paardenstal: Houtvezel van Riant Animal Bedding

Een nieuw merk houtvezel voor in de paardenstal doet zijn intrede op de Nederlandse markt: Riant Animal Bedding. Deze houtvezel is van hoogwaardige kwaliteit en verkrijgbaar in twee soorten: Riant Basic en Riant Gold.


Het merk werd geïntroduceerd tijdens het internationale paardensportevenement Beekbergen Apeldoorn. Wereldkampioene mennen tweespan paarden Mieke van Tergouw ontwikkelde samen met Janos Hölle, vader van de Hongaarse wereldkampioen mennen enkelspan pony’s Martin Hölle, een comfortabele bodembedekking voor hun toppaarden en –pony’s. De producten zijn getest en worden gebruikt in de eigen stallen. Riant Animal Bedding is dus echt gemaakt door paardenliefhebbers voor paardenliefhebbers; voor alle paarden, van Shetlander tot Olympisch kampioen.

Comfort, kwaliteit, welzijn, gezondheid en gemak zijn de kernwaarden van de producten van Riant Animal Bedding. “Ik vind het belangrijk dat een paard comfortabel en droog bed heeft in zijn stal”, laat Mieke van Tergouw weten. “Paarden moeten kunnen staan, liggen en rollen op een droge, gezonde en veerkrachtige bodem. De stal is het huis van je paard of pony, dus het is belangrijk dat hij zich daar comfortabel voelt.”

Bij Riant Animal Bedding staan welzijn en gezondheid hoog in het vaandel. De mooie witte vlokken zijn zorgvuldig gezeefd, waardoor ze vrijwel stofvrij zijn. Hierdoor vindt er geen irritatie van de luchtwegen plaats door het inademen van stof. De houtvezels zijn zeer hygiënisch en vrij van bacteriën en schimmels. Door het hoge absorptievermogen blijft de bodem mooi droog. Vandaar dat het door dierenartsen wordt aanbevolen bij of ter voorkoming van luchtwegproblemen, allergieën, overgewicht, rotstraal of bij koliekgevoelige paarden. De balen houtvezel, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde houtsoorten, zijn verkrijgbaar in twee soorten: Riant Basic en Riant Gold.

Riant Basic
Riant Basic is een houtvezel met een kleine vlok en een zeer hoge vochtopname. Hierdoor is het product zeer zuinig in gebruik en wordt een onaangename urinegeur in de stal geminimaliseerd. Het product is stofarm en zorgt door een stabiele onderlaag voor een droog en comfortabel bed. De stal is makkelijk te onderhouden.

Riant Gold
Riant Gold is de crème de la crème onder de houtvezels. Het product heeft een groot strooivolume van maar liefst 800 liter per baal. De grote vlokken bieden een stofvrij en verend bed waardoor de gewrichten worden ontzien. Het is ideaal voor paarden met gevoelige luchtwegen.

De balen houtvezel zijn online te bestellen. Meer informatie: www.riantanimalbedding.com