7 juli 2010

Nieuwe hoofdsponsor voor Mark Weusthof

Mark Weusthof kan in alle rust toewerken naar het wereldkampioenschap van 2012. Met de zekerheid van een nieuwe hoofdsponsor voor de komende twee jaren, weet hij zich financieel voldoende gesteund om dat doel met kans op succes te kunnen najagen. De vierspanrijder uit het Twentse Rossum is er stelling in. “Als ik er over twee jaar niet bij ben met het Nederlandse team in Riesenbeck, hier niet ver over de grens bij Rheine, heb ik gefaald.”


Zoals Mark Weusthof ook beseft wat hem te doen staat, om weer bij de grote drie van het Nederlandse vierspancircuit te gaan behoren. Momenteel heeft hij meervoudig IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman voor zich. Eén van hen zal hij voorbij moeten. Mark Weusthof: “Bondscoach Tjeerd Velstra heeft me pas nog verzekerd dat ik voor hem duidelijk de vierde man ben. Maar dat is voor mij niet genoeg. Een individuele wereldtitel mag je van mij niet verwachten, maar ik wil weer mee naar wereldkampioenschappen. En in de winter meedoen om de Worldcup. Dat spelletje ligt me. Ik ben er twee keer eerder bij geweest en heb beide keren de finale gehaald. Natuurlijk, ik weet dat ik vooral nog aan mijn dressuur zal moeten werken. Maar ik heb er geen enkele twijfel over dat ook dat gaat lukken. Koos en Theo hebben dat ook voor elkaar gekregen, dus waarom zou dat bij mij niet kunnen? Dat is aan mezelf. Nu ik zekerheid heb over een nieuwe hoofdsponsor, kunnen we alles spits maken. Vanaf april volgend jaar moet het rollen en ergens toe leiden. Voor mezelf en voor alle mensen die erachter staan. We laten het in elk geval niet op karakter liggen.”

Bron: Hippisch Twente

De reclame van Kuipers siert ondertussen al de koetsen en vrachtwagen van Mark Weusthof. Per 1 januari, wanneer het contract met Isovlas is beëindigd, zal hij ook in wedstrijdkleding van zijn nieuwe hoofdsponsor rijden. De lange Rossummer is er erg content mee. “Voor mij is dit geweldig en komt het op het ideale moment. Het is mooi dat we nu al duidelijkheid hebben, zodat we voor 2012 alvast kunnen investeren in de paarden. Op paarden mag het niet vastzitten, ik wil niet op één ijzer gokken. Voor mezelf heb ik het nog niet helemaal bewezen, ik denk dat ik daarvoor nog wel twee jaar nodig heb. Kuipers is, voor zover ik het heb leren kennen, een heel mooi bedrijf om uit te dragen. En Harry, die ik al langer ken, is een prima kerel om voor te rijden. Zoals Roger van Mensvoort en Cees van Opstal van Isovlas dat al die jaren ook altijd zijn geweest. Het mooie is ook dat het een bedrijf uit de eigen regio is. We weten goed wat we aan elkaar hebben.”

Mark Weusthof reed tijdens Outdoor Gelderland 2010 voor het eerst met Kuipers op de koets. Foto: Rinaldo de Craen.
 

Dat was ook de reden voor Isovlas, producent van isolatiemateriaal, om in 2008 nog twee jaar door te gaan na de aanvankelijk afgesproken termijn van drie jaren. Directeur Roger van Mensvoort: “Op dat moment was het voor Mark moeilijk een goede opvolger te vinden, al werd hij dat jaar wereldkampioen met het Nederlands team in Beesd. Dat was een extra stimulans voor ons om nog twee jaar door te gaan met elkaar. Eigenlijk waren we ook gewoon tevreden hoe het ging. Het is ook leuk om met je klanten naar zo’n wedstrijd te gaan, anders dan allemaal strak in het pak. Daar is de mensport een ideale gelegenheid voor. Daar komt bij dat Mark enorm betrokken is bij wat hij doet en heel goed kan uitleggen wat zijn sport inhoudt, zonder poeha. In de wedstrijd wil hij het hoogste, dat is een ambitie die wij in ons bedrijf hebben. En we mogen natuurlijk niet vergeten dat Cees van Opstal, de oprichter van Isovlas, jarenlang net als Mark’s vader Theo vierspan heeft gereden. Toen Mark met zijn vader meeging, zat ik op de koets bij Van Opstal. We kenden elkaar dus al heel goed, toen wij als hoofdsponsor begonnen.”

Harry Kuipers, zelf fervent jachtruiter: “Het mocht natuurlijk niet gebeuren dat Mark zonder hoofdsponsor zou komen te zitten. Hij is niet alleen een goede vierspanrijder, maar ook nog een bijzonder sympathieke vent die je het gewoon gunt. Bovendien vind ik dat je als bedrijf soms sociale verplichtingen hebt naar je regio toe. Daarom vond ik dat ik het maar een paar jaartjes moest doen. In de mensport krijg je een mooie beker als je wint, maar daar kun je nog geen fles cola van kopen. Je moet er vreselijk veel voor doen, er elke dag mee aan de gang, terwijl je er geen kwartje mee verdient. Het kost alleen maar geld. Heb je geen sponsor of zelf geen geld, dan ben je kansloos. Mark verdient het om op hoog niveau door te gaan.”

De steun kwam tijdens de jaarlijkse sponsordag van Weusthof eigenlijk geheel onverwacht. Niet alleen voor de menner, maar zelfs voor de nieuwe hoofdsponsor. Kuipers Logistics uit Oldenzaal sponsorde het Twents Vierspan al jaren op bescheidener schaal. Toen directeur Harry Kuipers tijdens de bijeenkomst ter ore kwam, dat Isovlas na vijf jaar afhaakte als belangrijkste geldschieter, meldde hij zich spontaan aan als opvolger. Afgelopen week werd de overeenkomst bekrachtigd.