16 oktober 2008

Nieuwe koers voor Breda Hippique

Het internationale paardensportevenement Breda Hippique gaat een nieuwe koers varen. Het populaire Bredase concours is een nauwe samenwerking aangegaan met het Rotterdamse sport- en businessbedrijf RSP. RSP organiseert al vijf jaar met veel succes het CHIO Rotterdam en wordt mede verantwoordelijk voor de organisatie van Breda Hippique, dat van 2 tot en met 6 september 2009 op de kalender staat.

Directeur en eigenaar van RSP John de Vos ziet de organisatie van Breda Hippique als een prikkelende uitdaging: “De focus voor Breda Hippique 2009 ligt op de wereldbeker vierspanwedstrijd en de internationale eventingwedstrijd. Deze concoursen zijn uniek en bijzonder en vormen een toegevoegde waarde voor de hippische sport in Nederland. Voor het springen en de dressuur gaat Breda Hippique op zoek naar een nieuwe formule, zodat we ook voor deze disciplines een meerwaarde kunnen zijn.”
RSP heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als toonaangevend bedrijf op het gebied van sponsorwerving voor sportevenementen en hier komt bij Breda Hippique volgens De Vos ook het accent te liggen: “De sponsorwerving voor Breda Hippique heeft onze prioriteit, maar net als de andere evenementen die we organiseren gaan we ons achter de schermen bezighouden met onderdelen van de organisatie. Waarbij wij verantwoording afleggen aan het bestuur van Breda Hippique.”
Voor de komende editie hebben beide partijen vooralsnog geen ingrijpende veranderingen in petto: “We gaan uiteraard een aantal zaken verbeteren, het programma krijgt de nodige aandacht en organisatorisch zal er een en ander aangepast worden, maar het gezicht van Breda Hippique en haar tradities willen we absoluut in ere houden.”
Mathé Bögels, voorzitter van Breda Hippique, “we zijn blij met het enthousiasme waarmee RSP zich aan Breda Hippique heeft verbonden waarbij wij van beide zijden een langdurige samenwerking voor ogen hebben zodat wij gezamenlijk aan een verdere kwaliteitsverbetering van het evenement kunnen gaan werken”.

RSP is geen onbekende op het gebied van de organisatie van grote sportevenementen. Naast het CHIO Rotterdam heeft RSP een aantal vooraanstaande evenementen op haar naam staan, zoals het EK honkbal in 2003 en twee jaar later het WK honkbal. RSP verzorgt alle evenementen, interlands, bekerfinales en supercupwedstrijden voor de Nederlandse Volleybalbond en de Nederlandse Handbalbond. RSP is bovendien nauw betrokken bij het Europees Kampioenschap dressuur voor Junioren en Young Riders dat in 2009 in samenwerking met de KNHS wordt georganiseerd op het KNHS-centrum in Ermelo. De kandidaatstelling voor het EK dressuur voor senioren in Rotterdam in 2011 en de recente toewijzing van het EK handbal voor dames in 2012 bekrachtigen de leidinggevende positie van RSP in de wereld van sport en business.

www.bredahippique.nl