9 september 2008

Nieuwe marathonkoets voor Wereldkampioen

Tijdens de Oranje After Party in Ermelo op dinsdag 9 september werd niet alleen bekend gemaakt dat PrimeVal de nieuwe hoofdsponsor is van IJsbrand Chardon, maar kreeg de kersverse wereldkampioen vierspannen tegelijkertijd een nieuwe Van den Heuvel marathonwagen aangeboden.

IJsbrand Chardon rijdt al vanaf het begin van zijn mencarrière met rijtuigen van de bekende internationale rijtuigbouwers Chr. Van den Heuvel & Zonen uit Valkenswaard. Zowel in de dressuur en vaardigheid als in de marathon zweert Chardon bij Van den Heuvel. PrimeVal maakte het mogelijk dat Chardon de komende jaren kan starten met een fonkelnieuwe vierspan FEI marathonwagen.
Dit rijtuig werd in november 2007 op de markt gebracht en bij de ontwikkeling is speciaal gelet op de paardvriendelijkheid van het rijtuig. Zo staat de bumper aan de voorkant licht omhoog zodat de paarden meer ruimte hebben om de achterbenen te bewegen. Deze ruimte werd gecreëerd door de voetenbak bij de passagiersstoel die oorspronkelijk was bedoeld voor de bokrechter, te laten vervallen. Het rijtuig heeft bovendien een hogere disselboom en een groter achterwiel waardoor de bekleding in de bumper valt en daardoor beter is beschermd.
Van den Heuvel heeft deze marathonkoets speciaal gebouwd met het oog op de deelname van de menners in Kentucky 2010. Een groot aantal nationale en internationale vierspanrijders rijdt al naar tevredenheid met dit type marathonwagen.