19 juni 2016

Zeer geslaagde tweede Horsefood Mensport Trainingsdag in Geldrop

Gisteren werd op het terrein van de Eerste Geldropse Menclub voor de tweede keer de Horsefood Mensport Trainingsdag georganiseerd. Onder wisselende weersomstandigheden met buien en af en toe zon, hebben veel menners gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij te leren in de verschillende onderdelen van de samengestelde mensport.


De trainingen werden gegeven door bekende menners die hun sporen in de sport hebben verdiend.

Leonne van Gestel en Jan de Boer gaven een korte, maar fijne dressuurles. Vanwege de door de regen verzadigde weides, werd er voor het dressuuronderdeel uitgeweken naar de mooie gedraineerde zandbodem van Manege Meulendijks waar twee ringen uitgezet waren. Erik Couwenberg bracht de combinaties de fijne kneepjes van de vaardigheid bij en Wilbrord van den Broek, Frank van der Vegt en Berry van den Bosch verbeterden de menners en hun aanspanning in de drie uitgekozen hindernissen waaronder een waterbak. Parcoursbouwer van deze dag was EGM – voorzitter Ties van Gog.

De vaardigheid en hindernis – lessen begonnen met een oefenrondje in de door de menner bedachte lijnen, waarna samen met de instructeur inspectie en een eventuele aanpassing van het harnachement volgde. Vervolgens evalueerden de menners en instructeurs samen de gereden lijnen en techniek, en gaven de instructeurs tips hoe het vloeiender en / of sneller kon. Tijdens het rijden van het tweede rondje hielden zij de tijd bij en middels een scoreformulier werd opgeschreven hoe de net opgedane kennis ten uitvoer werd gebracht.

Aan het eind van de middag volgde de prijsuitreiking voor de "Mentalenten van de Dag". De instructeurs werden hartelijk bedankt voor hun inzet; alle deelnemers kregen een Horsefood goodiebag en hun protocollen met daarop de tips van de instructeurs. De prijswinnaars gingen naar huis met door Horsefood gesponsorde prijzen, zoals zweetdekens en zakken voer. 

Het was een leerzame en erg geslaagde tweede editie van de Horsefood Mensportdag!