6 januari 2014

Jacob Arnold eerste lid Live Oak mentalentprogramma

De jonge Amerikaanse menner Jacob Arnold is het eerste lid van het nieuwe Live Oak mentalentprogramma. De tienvoudig Amerikaans kampioen Chester Weber nam het initiatief voor dit talentenplan.

Weber vond dat het hoog tijd werd dat jonge, talentvolle menners worden gekoppeld aan WK-waardige paarden en dat het niveau van de mensport in de Verenigde Staten omhoog wordt gebracht.

Jacob Arnold verhuist binnenkort naar de thuisbasis van Weber, de Live Oak Plantation in Florida, waar hij een enkelspan paard in training krijgt waarmee hij tevens aan wedstrijden zal deelnemen. Jacob maakt komende zomer ook deel uit van Weber’s training- en wedstrijdteam.

Jacob Arnold mag dan het eerste lid zijn van het programma, hij heeft al wel de nodige ervaring. De ‘USEF Junior Equestrian of the Year 2011’ werkte in 2013 voor de Amerikaanse ponyvierspan menster Allison Stroud. Sinds 2010 rijdt hij enkelspan paard in de hoogste klasse in de USA. In de zomer van 2012 werkte Jacob voor IJsbrand Chardon.
Chester Weber: “Ik hoop dat dit programma helpt om mentalent de ruimte te geven zich te ontwikkelen zodat zij WK-medailles kunnen winnen. We willen de mensport te promoten door het aanmoedigen en ondersteunen van meerdere jonge menners zodat zij op internationaal niveau gaan deelnemen”.Foto: PicsofYou