9 juni 2014

Ermelo: Sterke wedstijd van Marijke Hammink

Vandaag werd de marathon in Ermelo onder weliswaar warme, maar droge omstandigheden verreden. Vierspanmenster en Perspectieventeam lid Marijke Hammink uit Bornerbroek troefde haar tegenstanders af met een ijzersterke marathon en won met maar liefst 27 punten voorsprong op nummer twee, Aart van de Kamp sr.

Regerend wereldkampioen Ewoud Boom, die gisteren al een zeer sterke dressuur en vaardigheid reed, behield de eerste positie bij de tweespan pony’s, ondanks een vierde positie in de marathon. In diezelfde groep brak bij Karel van Kekem de dissel in hindernis 3, zodat hij genoodzaakt was te stoppen.
Henk Garrits verspeelde zijn mooie voorsprong door een verkeerd gereden poort. Carlo Vermeulen maakte zijn marathonreputatie weer waar, sloot die winnend af en verdiende daarmee de zege in de grote groep tweespan paarden, met ruime voorsprong op Patrick de Vries.
Chantal Vermerris (enkelspan pony) reed met Rhapsody de snelste marathon van de dag en klom daarmee van een laatste naar een eerste positie. Anne Zaaijer stond aanvankelijk op de eerste stek, maar helaas kantelde ze in hindernis 3 waarna ze besloot de wedstrijd te staken.
Ook vierspan pony menner Bert van den Bosch staakte voortijdig het hindernissenparcours, om zijn jonge pony’s niet te overvragen.
Peter de Ronde werd op een haar na tweede in de marathon, achter Edwin Spek en behield zijn mooie voorsprong na de dressuur en vaardigheid.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor foto’s van de dressuur

Klik hier voor de foto's van de marathonFoto: Rinaldo de Craen