10 maart 2015

Zonnige impulsmarathon in Ysselsteyn

Onder een prachtig voorjaarszonnetje werd afgelopen zondag de jaarlijkse impulsmarathon van Menvereniging Peel en Maas gehouden op het welbekende terrein in Ysselsteyn. Maar liefst 70 deelnemers verschenen aan de start van deze wedstrijd, waar zowel jong en oud aan deelnamen. De rubrieken die werden verreden waren: jeugd, hobby, enkelspan, twee- en vierspannen.

De deelnemers begonnen de dag met een dressuurproef. Hierna gingen zij van start met het wegtraject, waarbij een parcours van zo’n 8 km afgelegd werd in de omgeving van het wedstrijdterrein. Na een kort staptraject volgden de mooie en fair gebouwde hindernissen. Deze stonden centraal gelegen op het hoofdterrein zodat de marathon voor alle toeschouwers prima te volgen was.
Het hoofdterrein bood voor jong en oud publiek volop vertier en het hoogtepunt was de waterbak waar de deelnemers met volle vaart en goed geconcentreerd doorheen gingen. Het vierspan muildieren dat de marathon reed stal hiermee de show. 
De jeugd reed een geweldige wedstrijd. Sam Couwenberg had een verdiende eerste plaats. Jorrith Maas kwam op een mooie tweede stek en Brent Janssen op de derde.

Klik hier voor de uitslagen