8 september 2015

Belgisch Kampioenschap op de Strohoeve in Elsegem

Op 19 en 20 september organiseert ondernemer en paardenliefhebber Willy Naessens het Belgisch Kampioenschap Mennen, op en rond zijn stoeterij ‘De Strohoeve’ in Elsegem. Meer dan zestig menners gaan strijden om de titel van ‘Belgisch Kampioen’.
Klik hier voor meer informatie

Op zaterdag rijden de menners op Domein De Ghellinck hun dressuurproef en de vaardigheid. Op zondag wordt op de terreinen van stoeterij "De Strohoeve" de marathon met spectaculaire hindernissen verreden.

Naast de mensport is er op "De Strohoeve" ook veel vermaak voor jong en oud zodat er voor iedereen wat te zien of te doen is. Na het succes van vorig jaar komen bijvoorbeeld ook dit jaar weer de stierenspelers met levende stieren terug, waaraan iedereen kan deelnemen. Er is een mogelijkheid om te bungee-jumpen, een countryfair, een kinderdorp en een barbecue, waardoor het een dagje uit is voor de hele familie. 

Ook meervoudig wereldkampioen Boyd Exell, die vanaf dit jaar door Willy Naessens wordt gesponsord, doet dit jaar mee aan de wedstrijd. Hij kan de wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap, als niet-Belg, niet winnen maar het wordt zeker een spektakel.