23 november 2015

Tweede wedstrijd Noordercup verreden in Roden

In Roden werd gisteren de tweede wedstrijd om de Noordercup verreden; de minimarathon-competitie van Mendistrict Noord, die in samenwerking met verschillende verenigingen en stichtingen georganiseerd wordt. 

's Middags kwamen de enkelspan pony's aan de start en met twaalf aanspanningen was dit een goed gevulde rubriek. In de twee manches waren Harmen van de Werf, Xander Tuitjer en Charity Melissa Frinsel aan elkaar gewaagd. In de finale maakte Harmen een fout in de hindernis en had Xander een miscommunicatie met zijn pony, zodat Charity met haar fanatieke Welsh x Hackney deze rubriek op haar naam schreef.

Bij de vierspan pony's was Marijke Hammink was de snelste van de dag, maar omdat zij niet voor Mendistrict Noord rijdt, kan zij niet meedingen naar de Noordercup. De tweede deelnemer, Roelf Lamein, reed echter in de eerste manche een fout parcours.

Voor menners die in aanmerking willen komen voor de overwinning in de Noordercup én daarmee afvaardiging voor de Strijd der Districten in Ermelo, zijn de finale in Zuidbroek en drie van de vier selectiewedstrijden verplicht.

Klik hier voor de uitslagen

Om tien uur gingen de jeugdrubrieken van start. Gerryt Riemersma was met zijn pony's Teun en Mick de enige deelnemer met een tweespan en won daarmee ook zijn rubriek. Bij de enkelspannen waren de jeugdrijders aan elkaar gewaagd, maar werd gewonnen door Alwin Smegen. 

Bij de enkelspan paarden kwamen negen deelnemers aan de start, waarbij een finale werd gereden tussen de eerste drie. Met een ruim verschil werd Peter Haverkamp met zijn paard Zortige eerste in deze rubriek. Bij de tweespan paarden ging de overwinning naar Gerard Hoeksma.

De tweespan pony's waren goed vertegenwoordigd met acht aanspanningen. Over twee manches behaalde Dirk Neerincx de eerste plaats, maar in de finale trok Ramon Oosterveld aan het langste eind met zijn schimmels. In de tandemrubriek verschenen vier aanspanningen in de ring en werd gewonnen door Egbert-Jan de Vries.