14 december 2015

Arion Vissers snelste van de dag tijdens minimarathon Merselo

Afgelopen zondag werd op manege Hermkus Hof in Merselo de minimarathon verreden, georganiseerd door menvereniging Peel en Maas. Met ruim zestig deelnemers was het een vol dagprogramma. Daarnaast was deze minimarathon een selectiewedstrijd voor de Strijd der Districten, eind januari in Ermelo.


De rubriek tweespan paard was een kleine rubriek, waarbij Marcel Marijnissen de overwinning opeiste. Bij de meerspan pony's ging de winst naar Nick Weytjens. 

Klik hier voor de uitslagen

De rubrieken enkelspan paard en tweespan pony's waren de grootste rubrieken van de dag. Bernie Damen won bij de enkelspan paarden met een totaalscore van 260,93 seconden, voor Michiel Klep, Piet Peepers en Bert Berben. Bij de tweespan pony's kwam Frans Marijnissen als winnaar uit de bus met een toptijd van 127,85 seconden in de tweede manche. Jan Geurts, Cas Hendriks en Chantal Brugmans volgden met tijden rond de 130 seconden per manche.
 In de jeugrubriek waren drie deelnemers van start gegaan, en ging Sam Couwenberg er met de winst vandoor. Bij de enkelspan pony’s werd het spannend, de tijden lagen heel dicht bij elkaar. Arion Vissers reed in de eerste manche de snelste tijd van de dag: 121,54 seconden en zij werd winnares van deze rubriek voor Kees Thielen en Sjoerd Lenssen.