23 juli 2015

Nieuwe serie ‘Met Bram naar Breda’

Van 2 tot en met 6 september 2015 vindt bij Outdoor Brabant het FEI World Driving Championships for Ponies 2015 plaats. In 2011 en 2013 was Bram Chardon de onbetwiste wereldkampioen met zijn vierspan witte Welshpony’s. Nu, met de WK in eigen land is Bram er nog meer op gebrand de wereldtitel voor de derde keer te winnen.


Foto: Krisztina Horváth

Met viervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon als vader was het niet meer dan voor de hand liggend dat Bram Chardon al op zeer jonge leeftijd de leidsels in handen nam. Met zijn zelfopgeleide pony’s stroomde hij moeiteloos van de basissport de ponytopsport in.

In 2011 debuteerde hij op het WK pony’s in Lipica en eiste gelijk het goud op. Twee jaar later, in het Franse Pau, herhaalde hij het huzarenstukje van twee jaar eerder en hij mocht zich wederom wereldkampioen noemen.

Nu, op 22-jarige leeftijd, wil Bram Chardon de overstap maken naar een vierspan paarden. Maar niet voordat hij in Breda voor de allerlaatste keer zijn wereldtitel bij de pony’s heeft verdedigd.

Met nog maar zes weken te gaan ligt Bram vol in training op te kunnen pieken begin september te kunnen piekenop Outdoor Brabant. Horses.nl was welkom om die laatste trainingsweken over de schouder van Bram mee te kijken. Dus volg Bram de komende weken via Horses.nl in zijn aanloop naar zijn laatste WK pony’s!

Bron: Horses.nl