16 maart 2009

Nieuwe veiligheidseisen voor bodyprotectors

Nog voor het einde van dit jaar zal er een nieuwe bodyprotector op de markt komen die voldoet aan de aangepaste Europese veiligheidseisen. Er zal tevens een nieuwe bodyprotector verschijnen welke speciaal voor menners is gemaakt.
 De British Equestrian Trade Assiociation (BETA) is vorig jaar akkoord gegaan met het plan om de huidige bodyprotectors aan te passen conform de nieuwe veiligheidseisen, maar de organisatie wilde wel benadrukken dat dit niet betekent dat de huidige bodyprotectors onveilig zouden zijn.

BETA directrice Claire Williams: "We willen niet dat mensen gaan denken dat de bodyprotectors die gebaseerd zijn op EN13158/BETA2000 niet veilig zijn.

De impact absorptie blijft hetzelfde, maar er zal een extra beschermlaag worden aangebracht over de ritsen, iets wat sommige producenten al hebben gedaan bij een aantal modellen.

Bodyprotectors die voldoen aan de aangepaste eisen van BETA 2009 zullen tegen het einde van het jaar op de markt verschijnen.

KC Sport, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het maken van de merken Rodney Powell en Airowear, gaat zich daarnaast richten op een compleet nieuwe bodyprotector voor menners, dit volgens de veiligheidseisen van BETA en het CEN.

De Airowear bodyprotector voor menners zal korter zijn in de rug omdat menners op de kar zitten. Ook zal het hen toestaan om makkelijk te bewegen om zo hun paarden goed onder controle te houden.

Bron: Bokt