21 maart 2010

Nieuwe waterbak voor Slabroekse Paardendagen Uden

Afgelopen zaterdag is op de wedstrijdterreinen van de Slabroekse Paardendagen in Uden de laatste hand gelegd aan een nieuwe waterbak. Mede dankzij het vele materiaal van de Van Boxtelgroep uit Heeswijk-Dinther is er een nieuwe waterhindernis gebouwd. De waterbak wordt voor het eerst gebruikt tijdens de wedstrijd van 7 tot en met 9 mei.


Er werden boomstammen van 80 cm doorsnede ingegraven die straks als doorgang fungeren. Als bodem werd een laag van 20 cm gebroken steenpuin gebruikt en er is een automatische waterregeling ingebouwd om de waterbak continue van water te voorzien. Veel leden van de Udense Menvereniging waren aanwezig, zodat ook alle overige hindernissen gereed werden gemaakt. De wijnvaten-hindernis en de kuubskisten-hindernis maken dit jaar wederom deel uit van de marathon. Tegen de avond waren alle hindernissen klaar.
 

Deze aanpak is typerend voor de organisatie van de Slabroekse Paardendagen die er alles aan doet om weer een geslaagd evenement neer te zetten. Van 7 tot en met 9 mei worden 160 aanspanningen verwacht die deelnemen aan de prachtige samengestelde menwedstrijd.
 

Meer info op www.slabroeksepaardendagen.nl