27 maart 2009

NK enkelspannen naar Deurne

Na de annulering van de menwedstrijd Zelhem, dat dit jaar opnieuw het strijdtoneel zou zijn van het Nederlands Kampioenschap enkelspan paarden, heeft de KNHS het NK toegewezen aan Deurne op 26 en 27 september 2009.


De Topsportcommissie Mennen (TCM) van de KNHS heeft met de toekenning van het NK aan Deurne het dringende advies van de Belangenvereniging Mennen om het kampioenschap toe te kennen aan Heijenrath naast zich neergelegd. Deurne gaf bovendien aan dat zij een andere organisatie het NK gunden, aangezien tijdens de wedstrijd in Deurne al vijf kampioenschappen worden verreden.

De BVM vond Heijenrath bereid ad hoc de organisatie van het Nederlands Kampioenschap enkelspannen op zich te nemen nadat vorige week bekend werd dat Zelhem niet doorging. De enkelspanrijders gingen zondermeer akkoord met Heijenrath als NK-locatie en de BVM droeg deze organisatie vervolgens voor bij de TCM.

De BVM betreurt het feit dat de KNHS haar advies niet heeft overgenomen, maar wenst Deurne, die op het NK vierspannen na alle andere Nederlandse Kampioenschappen organiseert, veel succes toe.

 

Klik hier voor het persbericht van de KNHS.