25 september 2010

NK mennen Deurne: spits is er af

Vandaag stond de dressuur en de vaardigheid op het programma van de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap mennen in Deurne. Op de vierspan paarden en tandems na worden op de terreinen van de Nederlandse Hippische Beroepsopleiding de NK’s van alle mendisciplines verreden.


Zesvoudig Jan van den Broek is hard op weg naar de zevende nationale titel met zijn Oscar. Dit topduo zette tijdens hun laatste optreden een fantastische dressuurproef neer, die werd beloond met een recordscore van 35,41 punten. Van den Broek sloeg hiermee een gat van maar liefst 12 punten met zijn collega’s waardoor de kampioensmedaille hem nauwelijks meer kan ontgaan. Saskia van Heesch volgt op de tweede plaats, voor Frank van der Doelen.

Nederlands Kampioen van 2006 Raymond Letteboer rijdt een zeer sterk seizoen en liet zich ook in Deurne van zijn sterkste kant zien. De menner uit Oud-Ootmarsum gaat aan de leiding bij de tweespannen, voor Gerard Leijten, Riny Rutjens en regerend Wereldkampioen Harrie Verstappen.
De acht hindernissen tellende spectaculaire marathon zal uitwijzen wie morgen de nieuwe Nederlands Kampioen is van deze sterk bezette rubriek.

Harry de Ruyter won de dressuur bij de vierspan paarden en leidt het tussenklassement, voor Ton Monhemius, Mark Weusthof en thuisrijder Ad Aarts. Bij de tandems staat Han Gankema eerste, voor Cornelie de Geijter-Pries en Geert Bongers.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

 

Bij de enkelspan pony’s wordt het morgen in de marathon een strijd om de seconden, want de nummers 1 tot en met 3 staan binnen 1 strafpunt verschil! Nadja Broos leidt het klassement, voor Arjo van Kekem en Yvonne de Ruyter.

In de tweespan ponyrubriek zette Samanta Pijl de beste dressuurscore neer en bleef foutloos in de vaardigheid. De 20-jarige studente heeft een voorsprong van zeven punten op marathonspecialist Ewoud Boom, die morgen alles uit de kast zal halen om haar voorbij te gaan. Titelverdedigster Manon van Kasteren staat vijfde en heeft negen punten goed te maken wil ze haar titel kunnen prolongeren.

Na zijn overwinning in Bregenz afgelopen weekend liet Jan de Boer vandaag in Deurne zien in topvorm te zijn. In de dressuur bleef hij de jonge Bram Chardon met vier punten voor en gaat hij aan de leiding in het klassement. Chardon staat slechts vier punten achter op De Boer waardoor de marathon morgen ook hier allesbeslissend zal zijn.