25 augustus 2015

NK Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij

De overweldigende natuur van het Nationale Park de Hoge Veluwe vormt op 13 september het decor voor de NK van de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij, waarin 35 vooraf geselecteerde aanspanningen beoordeeld zullen worden door een zes-koppige jury.


Het afgelopen jaar zijn deze geselecteerden, tijdens vijftien CTA (Concours Traditionele Aanspanningen) en CTA-PLUS wedstrijden, als hoogsten beoordeeld in de categorie 1 (authentiek) en categorie 2 (replica's) .

Om 08.30 uur begint aan het Mosselsepad in Otterlo de presentatie aan de jury, waarbij alle onderdelen van de aanspanningen, dat wil zeggen: het rijtuig, de kleding, de paarden, de tuigen en de algemene indruk beoordeeld worden.
Daarna volgt een ochtendrit waarbij de jury onder andere kijkt naar de gangen van de paarden en de leidselvoering van de koetsier.

Om 12.30 uur is er een lunchpauze en rust voor de paarden en koetsiers en krijgt het publiek de gelegenheid om de aanspanningen van dichtbij te bewonderen en is er gelegenheid om een praatje te maken met de koetsiers. 

's Middags vertrekt de stoet voor een middagrit in défilé, waarbij een commentator van de NVTG het publiek van informatie over de aanspanningen voorziet. De middag wordt afgesloten met het opstellen op de grote wei, waarna de Nederlands Kampioenen bekend worden gemaakt tijdens de prijsuitreiking.

De NVTG stimuleert het rijdend houden van het Nederlands erfgoed aan rijtuigen, karren en arresleeën.

Klik hier voor meer informatie