10 juni 2010

NK-status voor tandems

Na jarenlang pleiten is de Belangenvereniging Mennen er in geslaagd de KNHS te overtuigen van het feit dat de tandemrijders klasse 4 een Nederlands Kampioenschap verdienen. Met ingang van 2011 strijden de tandemrijders niet meer om het Verenigingskampioenschap, maar om het Nederlands Kampioenschap.


De rubriek tandems wordt altijd in handicap verreden met paarden-en ponyaanspanningen bij elkaar. De tandemrubriek was de enige klasse 4 rubriek geen NK kende, maar daar komt dus met ingang van seizoen 2011 verandering in.
Geert Bongers werd in Zelhem 2010 uitgeroepen als Verenigingskampioen tandems en is daarmee de laatste Verenigingskampioen. Omdat de prijsuitreiking van het tandemkampioenschap in Zelhem niet op een waardige manier plaatsvond, worden de medaillewinnaars in overleg met de BVM en de organisatie van Deurne alsnog in het zonnetje gezet. Dit gebeurt op zondag 26 september gelijktijdig met de huldiging van de Nederlandse Kampioenschappen pony’s en enkel-en tweespan paarden in Deurne.

Bron: Hoefnet.nl

Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.