5 november 2008

Nog meer tuigpaardhengsten naar Riant Stables

Enkele jaren geleden was Talos (v.Manno) de eerste, twee weken geleden volgende Wodka HBC (v.Roy M) en vandaag werd bekend dat ook Torino (v.Jonker) van de HBC Stal en Vulcano (v.Manno) van Stal Kwarten zijn aangekocht.


Torino is een 8-jarige zoon van Jonker en werd door M.J.A Buitink uit Klarenbeek gefokt uit de keurmerrie Lianne (Ganges x Ureterp) en was als driejarige reserve-kampioen van de Hengstenkeuring.
Hij stond dit jaar ter dekking bij Cees Embregts, die hem ook uitbracht in de Hodij Coatings Masterclass, en de bruine dekte ongeveer 30 merries. Voor de fokkers die nog gebruik van hem willen maken is diepvriessperma beschikbaar.
Mieke van Tergouw: ‘We zijn heel blij met Torino. Het is een gigantisch mooi paard met een schitterende hoofd/hals houding. We gaan hem in principe zelf uitbrengen. Hij is bij ons veelzijdig inzetbaar, hij past bijvoorbeeld naast de Patijn waar Claudio Fumagalli (menner Riant Stables) mee rijdt maar eventueel ook naast Wodka en mijn Lord Sinclair-nakomeling Lord. Heel toevallig was IJsbrand Chardon zondag bij ons en die was ook erg onder de indruk van Torino.’

Vulcano is een 6-jarige zoon van Manno uit de keur preferente Izandra (Renovo x Proloog) en werd gefokt door voormalig Fokkers van het Jaar de Gebr. Den Otter uit Bruchem. Vulcano werd vorig jaar na de beoordeling van zijn eerste jaargang veulens op wacht gezet.
‘Vulcano hebben we in eerste instantie aangekocht voor de enkelspansport. Hij heeft veel witte aftekeningen dus is het wat moeilijker om een geschikte spangenoot te vinden. Maar wij denken dat hij heel geschikt is als enkelspanpaard.

Op zaterdag 15 november en zondag 16 november presenteren Van der Wiel Harness en Riant Stables in het Belgische Hamont Achel het unieke menforum met als thema ‘Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een menpaard?’ Het is de bedoeling dat dan al enkele van de aangeschafte tuigpaardhengsten mee gaan.

Mieke bevestigd de groeiende vraag naar goede tuigpaarden voor de mensport. Mieke van Tergouw: ‘Er is heel veel vraag. Wij willen ons echter richten op het topsegment en willen alleen het beste van het beste hebben, een stukje exclusiviteit. Daarom hebben we ook bewust gekozen voor de aanschaf van deze tuigpaardhengsten. Qua exterieur en bewegingen horen ze bij de top en dat zoeken wij.’

(Bron: Persbericht HBC Stal / Bewerking: RvdK)