27 mei 2010

Noltes neemt afscheid

Vierspan ponyrijder Herman Noltes heeft na de menwedstrijd in Zelhem afgelopen weekend afscheid genomen van de mensport als deelnemer. Noltes hangt na ruim 25 jaar met heel veel plezier de mensport te hebben bedreven de leidsels aan de wilgen.


De 34-jarige Noltes begon in 1993 met enkelspan rijden en werd gelijk dat jaar kampioen. In 1995 werd hij kampioen met zijn tweespan en drie jaar later behaalde hij de hoogste trede in het kampioenschap met zijn vierspan. De menner uit het Twentse Rijssen maakte in 1999 de overstap naar de klasse 4 en nam met succes deel aan vele nationale en internationale wedstrijden. Een van de hoogtepunten was zijn individuele deelname aan het eerste Wereldkampioenschap Combined Pony’s in 2003 in het Oostenrijkse Karlstetten waar hij op de 11de plaats eindigde. In totaal nam Herman negen keer deel aan het Nederlands Kampioenschap en behaalde hij daar drie keer de bronzen medaille.

“Het uitbrengen van een vierspan op wedstrijden is voor mij niet meer te combineren met mijn werk en gezinsleven. Of ik ooit nog als menner aantreed zal de toekomst moeten leren,” legt Noltes uit, die de komende jaren een andere invulling voor zijn vrije tijd gaat zoeken waarbij zijn gezin voorop staat.