29 oktober 2008

Oefenwedstrijd Tilburg één groot feest

Op zondag 26 oktober stonden de terreinen van Stalhouderij Bien Venue in Tilburg weer in het teken van de jaarlijkse oefenwedstrijd. Deze wedstrijd wordt sinds 2000 georganiseerd voor kinderen, rijders en grooms en is een initiatief van Piet Voskens.
Het schitterend ingerichte wedstrijdterrein dat gebruikt wordt voor de Nationale Kampioenschappen klasse 4 aan de Bredaseweg in Tilburg was zondag het strijdtoneel van deze gemoedelijke wedstrijd.Er werd gestart met een korte vaardigheid om vervolgens steeds een ronde om de hindernissen te rijden van ca. 1 km. Aan de start verschenen kinderen die in de wedstrijdsport nog niet aan bod komen, omdat ze te jong zijn of gewoon niet zo fanatiek, maar al wel kunnen mennen. Veel grooms die door het hele jaar de wedstrijdrijders assisteren kregen nu de kans een keer de leidsels in de hand te nemen in de mooie hindernissen, maar de startlijst telde ook menners die een nieuw span uit wilden proberen. Van kleine shetlandpony’s tot het vierspan Nederlandse trekpaarden van Toon Brooijmans.

Thom Hellebrekers (12 jr) met opa Dries Visser achterop

Veel bekende wedstrijdmenners, die in augustus aan het NK in Tilburg meededen, stonden nu bij een kleinkind, echtgenoot of hun groom achterop de koets. Zo zien zij een hindernis ook eens van de andere kant van de marathonwagen. Ton Monhemius assisteerde zoon Bas. Hans Zumbrink assisteerde zijn echtgenote Rita. Ad Aarts gaf de leidsels aan Maaike Lafeber, zijn groom. Riny Rutjens straalde van oor tot oor achterop de wagen bij Tamara Stokbroeks “Ik sta te genieten”, dat hoefde hij eigenlijk niet te zeggen, want dat kon je wel aan hem zien. Hein Verhofstad reed zijn “eigen” hindernissen bij zoon Daan als groom mee. Jeroen Houterman (parcoursbouwer) stond eerst bij dochter Eline achterop en later bij schoonzus Rian Peters. Peter de Koning stond bij de vierspan pony’s achterop bij zijn vrouw Riette de Koning. Opa Martin Meijer, Dries Visser en vele andere stonden vol trots achterop de wagens bij de jeugd. Ook Pam van Geloven, als groom bij Aimy Verwijs (12) was weer van de partij. Onder de vrijwilligers in de hindernissen waren ook vele bekenden als Constance Groeneveld en Petra Noordzij.
Een mooie, onspannen dag om op terug te kijken, waar alles vooral in het teken van het plezier in het mennen stond. Voor zowel deelnemers, vrijwilligers en ook voor het publiek. Alles met dank aan Piet Voskens die de terreinen weer keurig in orde had. De geweldige hindernissen die door Hein Verhofstad werden gebouwd voor het Nationale Kampioenschap in augustus. De heerlijk ontspannen omroep van Barbara Chardon en de vele vrijwlligers.

Ton Monhemius was groom bij zijn zoon Bas (8 jaar)

Klik hier voor de uitslagen