9 juli 2009

Oefenwedstrijd Tilburg

Op zondag 25 oktober 2009 vindt op de terreinen van Stalhouderij Bien Venue aan de Bredaseweg 525 in Tilburg een nieuwe editie plaats van de Oefenmarathon in Tilburg. Een menwedstrijd voor kinderen, medewerkers, vrijwilligers en beginners. Voor deze wedstrijd geldt dat het een uitstapje is en blijft voor het hele gezin. Het evenement dat ontstaan is in aansluiting op de “grote” wedstrijd van augustus, zal dit jaar ook weer georganiseerd worden.


De prachtige hindernissen liggen er op de accommodatie nog prima bij en zullen in samenwerking met parcoursbouwer Hein Verhofstad en Piet Voskens hier en daar weer worden aangepast. Om kinderen, vrijwilligers, grooms, beginners en wedstrijdrijders met jonge aanspanningen een kans te geven om in zulke mooie, maar technisch moeilijke hindernissen te rijden is jaren geleden gestart met het organiseren van een oefenmarathon. Deze dag moet oppassen om niet ten onder te gaan in zijn eigen succes, want steeds meer deelnemers melden zich aan, dsu ben er snel bij als u mee wilt doen. Nb Wedstrijdrijders Klasse 4, worden alleen toegelaten als er nog voldoende startplaatsen vrij zijn.

Spectaculair
Deze marathon, puur bedoeld als oefening, start met een vaardigheid (kegeltjesrijden) en daarna worden er nog zeven hindernissen verreden. Elke aanspanning zal ca. 35 tot 45 minuten onderweg zijn. De hindernissen liggen allemaal op loopafstand op het terrein van Stalhouderij Bien Venue.
Alle deelnemende aanspanningen, enkel-, twee- en vierspannen paarden of pony’s en tandemaanspanningen, volgen hetzelfde traject. Maar door het grote verschil in aanspanningen, van shetlandpony’s tot trekpaarden, van beginners tot wedstrijdrijders, van kinderen tot volwassenen (van 7 tot 75 jaar), zal elke aanspanning er anders uitzien.

Programma
De eerste aanspanning start om 8.30 uur. De dag zal eindigen rond de klok van vier uur met de vierspan paarden. Er zullen de hele dag door diverse aanspanningen tegelijkertijd op het terrein in de wedstrijd zitten, dus is er veel te zien in een mooie omgeving. Toegang Gratis.
De voorlopige startlijst vindt u straks op www.menwedstrijd.nl, onder de oefenmarathon en kunt u op zondag gratis ophalen op het wedstrijdsecretariaat.