12 november 2009

Oldenzaal terug op de kalender als basiswedstrijd

Op 8 en 9 mei 2010 staat Oldenzaal weer op de menkalender voor de klassen 1, 2 en 3. De organisatie heeft haar krachten gebundeld onder de naam ‘Stichting Mensport Twente.’ Eerder dit jaar werd en na de afgelasting van Horse Driving Twente een zogenaamde ‘wilde wedstrijd’ georganiseerd in Oldenzaal om aan de enorme vraag van de menners te voldoen.


“Deze wedstrijd was een succes en we willen het graag een officieel vervolg geven in 2010,” vertelt voorzitter Dennis Mentink. De eerste doelstelling van de nieuwe organisatie is de wedstrijd weer aantrekkelijk te maken voor de deelnemers: “Waar in voorgaande jaren de afstanden tussen de parkeerplaatsen, de dressuurbanen, stalling en het wedstrijdterrein erg groot waren hebben we nu alles dichter bij elkaar gepland. We hebben een nieuwe locatie voor de dressuurbanen en de stallen pal naast het wedstrijdterrein.”

De klasse 4 menners zullen nog even geduld moeten hebben: “We hebben dit jaar deze organisatie opgericht en het is te vroeg om nu al een klasse 4 wedstrijd te organiseren,” licht Mentink toe. “We gaan volgend jaar na de wedstrijd evalueren en we hopen dat we dan de stap kunnen maken om Oldenzaal weer op de nationale menkalender te krijgen”.