26 november 2021

Organisatie Jumping Mechelen vol goede moed

De voorbereidingen voor Jumping Mechelen zijn in volle gang. De organisatie is druk om het evenementen zo veilig mogelijk in te richten en verwacht bezoekers gewoon te mogen verwelkomen.

Jumping Mechelen 2021 wordt een volledig COVID Safe event volgens de regels die van 26 tot en met 30 december van toepassing zullen zijn in België. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken kort samengevat. De exacte vereisten kunnen uiteraard nog wijzigen.

Check daarom regelmatig de actuele maatregelen.

Coronabewijs

Alle aanwezigen, dus zowel bezoekers als ruiters en medewerkers, vanaf de leeftijd van 12 jaar en 2 maanden, dienen een geldig coronabewijs bij zich te hebben.

Je krijgt toegang tot het evenement als je:

  • een vaccinatiebewijs laat zien waarop staat dat je al meer dan 2 weken volledig ingeënt bent;
  • een bewijs hebt van een negatieve PCR-test (minder dan 48u geleden afgenomen);
  • een herstelcertificaat hebt van minder dan 6 maanden oud;
  • een bewijs hebt van een negatieve antigeentest uitgevoerd door medisch geschoold personeel (minder dan 48u geleden afgenomen)

Het is niet mogelijk je ter plaatse te laten testen.

Mondmasker

Daarnaast moet iedereen, vanaf de leeftijd van 10 jaar, een mondmasker dragen. Enkel wanneer je ergen zit en wanneer je paardrijdt mag je je mondmasker afdoen. Gunther: “Vergeet ook niet dat wij als organisatie enorm veel voorbereidingen achter de schermen hebben getroffen om ons publiek optimaal te beschermen. Iedereen kan met een gerust hart naar Mechelen gaan.”

Als vanouds

Het wordt de 40e editie van Jumping Mechelen in de Nekkerhal, met 2 wedstrijdpistes en een gezellig strodorp vol leuke winkeltjes en horecagelegenheden. Zoals we het gewend zijn dus. Zowel de JM Kids Day als het indoor muziekfestival JM Feest gaan vooralsnog door.

Tot en met 25 december geldt het voorverkooptarief voor de tickets.

Klik hier voor meer informatie


IJsbrand Chardon - Jumping Mechelen 2019
Foto: Dirk Caremans