10 maart 2010

Organisatie menwedstrijd Assen in volle gang

Op 11 en 12 september 2010 staat de prachtige accommodatie van Hippisch Evenementencentrum Sunrise Stables in Assen in het teken van de tweede editie van de nationale menwedstrijd. Na de succesvolle primeur in 2009 zet de organisatie de schouders er weer flink onder om ook de tweede editie tot een succes te maken.

De terreinindeling blijft grotendeels gelijk en er is meer dan voldoende ruimte voor het parkeren en kamperen van alle deelnemers. Voor de toeschouwers wordt dit jaar een parkeerterrein vlakbij Sunrise Stables ingericht zodat de afstand naar het wedstrijdterrein zeer gering is.
 

Parcoursbouwer Anno Zagers heeft de taak zeven marathonhindernissen te ontwerpen, een opdracht die hij met veel plezier vervult. Er worden twee geheel nieuwe hindernissen gebouwd op het terrein naast Sunrise Stables, dat door een buurman ter beschikking is gesteld. Voor de constructie van de hindernissen krijgt Zagers hulp van soldaten van Defensie, die de Menwedstrijd Assen als speciale oefening zullen gebruiken. Als onderdeel van de oefening wordt er een schitterende houten brug gebouwd die deel uitmaakt van een van de hindernissen.

 De organisatie hoopt op een mooi deelnemersveld: “In 2009 organiseerden we voor het eerst een menwedstrijd en we merkten dat de deelnemers de kat uit de boom keken. Dit kwam ook tot uiting in het aantal deelnemers, dat relatief laag was. Na alle positieve reacties van vorig jaar hopen wij op goed gevulde rubrieken op 11 en 12 september. Wij hebben bewezen een mooie wedstrijd te kunnen organiseren en wij hopen dat onze inzet wordt beloond door een groot aantal inschrijvingen,” aldus Engelina van der Veen van Sunrise Stables.

Als u zich nog niet hebt ingeschreven voor de Menwedstrijd Assen, doe dit dan snel, want vol = vol!
Wedstrijdsecretariaat: Cindy Timmer, h2t@xs4all.nl