4 april 2022

Outdoorseizoen geopend met SWM Heukelom

Na twee jaar afwezigheid door corona kon SWM Heukelom dit jaar eindelijk weer doorgang vinden. De organisatie was uitstekend voorbereid, hoewel het even spannend was of de weersvoorspellingen (er werd veel sneeuw verwacht) invloed zouden hebben op de wedstrijd.

De sneeuwval viel mee en de deelnemers kwamen uit alle hoeken van het land. Ook een aantal Belgen en een Italiaanse stonden op de startlijst.

Door de wedstrijd al op vrijdagmiddag te laten beginnen konden er 120 startplaatsen vergeven worden en reed de grootste rubriek, de enkelspan paarden klasse M, vrijdagmiddag al de dressuurproef.
Op zaterdag reden de overige rubrieken dressuur en werd de vaardigheid door alle deelnemers gereden. Veel menners moesten er weer even inkomen en het was opvallend dat er bij de enkelspan paarden klasse M veel ballen vielen, vooral op poort 7 en 9.

Zondags werd de wedstrijd afgesloten met een ruim opgezette, door parcoursbouwer Berry van den Bosch, ontworpen marathon. De hindernissen waren voor alle deelnemers goed te rijden en was daarmee een prettig begin van het wedstrijdseizoen. De klasse L en M reden zes hindernissen, de klasse Z werd extra uitgedaagd met een zevende hindernis.

De organisatie en vrijwilligers van Heukelom kijken tevreden terug op een koud, maar goed verlopen eerste outdoorwedstrijd!

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum van de dressuur

Klik hier voor het fotoalbum van de marathon


Jack van de Pas
Foto: Marie de Ronde-Oudemans