31 mei 2024

Overvloedige regenval deert SWM Kronenberg niet

Nagenoeg geen wedstrijdorganisatie ontkomt dit voorjaar aan het slechte weer. Ook de voorbereidingen voor SWM Kronenberg, dat dit jaar weer het Districtkampioenschap was voor Mendistrict Zuid, werd erdoor getroffen.

Bij aankomst hielp een trekker een aantal deelnemers de camping op, maar de wedstrijden hadden geen hinder van het natte weer. De dressuur- en vaardigheidsringen hielden zich prima en tijdens de marathon scheen er een flets zonnetje en werd het aangenaam. Niets stond dus in de weg aan een competitieve en voor menner en paard/pony veilige wedstrijd. In totaal vulden de deelnemers 17 rubrieken en werd tegelijkertijd gestreden om het Districtskampioenschap Zuid.


Tessa Jannink is Districtkampioen tweespan paard klasse M
Foto: Kelly Zuidema

In de sterk bezette rubriek tweespan paard Z ging de overwinning naar Anne Zaayer. Omdat zij niet voor Mendistrict Zuid rijdt, werd Erik Evers, de nummer twee, benoemd tot Districtkampioen. Dat gold ook voor Giel van der Linden. In de overige klassen werden de winnaars tevens tot Districtkampioen benoemd.

IJsbrand en Bram Chardon reisden naar Kronenberg af om hun spannen Hors Concours te trainen. Zij kennen het wedstrijdterrein als geen ander en weten dat zelfs onder slechte condities veilig kan worden gereden en getraind. En dat werd bevestigd.

Bij de afsluiting was de conclusie van de organisatie en de deelnemers dat iedereen kon terugkijken op een zonder meer geslaagd wedstrijdweekend.

Klik hier voor de resultaten

Klik hier voor de foto’s van Kelly Zuidema


Bram Chardon tijdens SWM Kronenberg
Foto: Kelly Zuidema