18 november 2012

Paard & Koets: Eerste plaats voor Team Monhemius

Tijdens de afsluitende minimarathon van Paard & Koets 2012 waren het Bas en Ton Monhemius die met de eerste prijs naar huis gingen. Team Dobrovitz met Jozsef jr. en sr. werd tweede, de derde plaats ging naar Team De Ronde met de 11-jarige Anna en Koos.
De kinderen vormden samen met hun ouder een team en de toekomstige kampioenen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. De 12-jarige Bas Monhemius stuurde zijn tweespan pony's zeer fanatiek en snel door het parcours, wat hem samen met zijn vader Ton, die vandaag zijn 59ste verjaardag vierde, uiteindelijk de eindzege opleverde.
De 20-jarige Jozsef Dobrovitz jr. kan nauwelijks meer een kind genoemd worden en kreeg daarom 10 strafseconden bij zijn eindtijd opgeteld. De familie Dobrovitz kwam nagenoeg rechtstreeks vanuit Stuttgart naar Den Bosch en arriveerden precies op tijd. Terwijl de twee menners verkenden maakte de rest van het team met behulp van Paard & Koets vriwjilligers het twee-en vierspan klaar. Junior reed met de marathonkoets van Riny Rutjens die op het laatste moment uit de stand van Kühnle werd gehaald.
De 11-jarige Anna de Ronde reed haar enkelspan pony eveneens op hoog tempo door het parcours. Vader Koos zette de snelste tijden neer van de ouders.

Na twee manches werd het eindklassement opgemaakt en bleek dat de drie teams een gelijke score hadden behaald! De tijden van de kinderen in beide manches bepaalden uiteindelijk de eindstand.

Foto's met dank aan Marie de Ronde-Oudemans