6 oktober 2008

PAARD & KOETS: van basis- tot topsport

Van 14 t/m 16 november vindt de 27e editie van Paard & Koets plaats in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.
Anders dan alle voorgaande jaren, dat wordt Paard & Koets 2008!
Met in de hoofdpiste uitsluitend clinics en demonstraties van hoog niveau, met internationale toppers, met veel deelnamemogelijkheden voor ruiters en menners, en met nieuwe en vernieuwende bedrijven op de beursvloer. 

Een opwindende en ongeëvenaarde voorstelling met buitengewone menstunts, dat brengt het Britse showteam “Chariots of Fire” dat voor het eerst naar Nederland komt.
Het team presenteert een snel programma vol met actie, opwinding, humor en sensationele gebeurtenissen.
Tijdens de show ziet u adembenemende stunts, uitgevoerd door pony’s in diverse formaties. In volle galop worden verschillende obstakels genomen en sprongen uitgevoerd.
De show wordt afgesloten met een zinderende finale die een onvergetelijke indruk achterlaat.

Mannen bepalen het beeld van de mensport nog altijd grotendeels, hoewel daar verandering in lijkt te komen. Er zijn genoeg voorbeelden van dames die wel degelijk hun mannetje staan in de sport. Tijd om aandacht te besteden aan een aantal van deze topvrouwen.

’s Werelds meest succesvolle vierspanrijdster ooit: dat is de Britse Karen Bassett.
Op zaterdag en zondag verzorgt ze clinics met medewerking van de jonge Nederlandse mentalenten Shari Herrewijnen, Manon van Kasteren en Tamara en Samanta Pijl.

In de tandemwereld voeren de vrouwen de boventoon: Cornelie de Geijter-Pries, Marja Herfst en Petra Noordzij vormen het Tandem Trio dat tijdens Paard & Koets een puik staaltje stuurmanskunst zal laten zien.

Verder mag in deze show natuurlijk powergirl Leonne van Gestel niet ontbreken.
Ze had weliswaar weinig geluk tijdens het WK maar is zonder twijfel één van de dressuurtoppers die dit land rijk is.Drie wereldkampioenschappen voor de mensport resulteerden in drie Nederlandse wereldkampioenen: Jacques Poppen, Jan van den Broek en IJsbrand Chardon zijn de mannen die met goud huiswaarts keerden!
Het laat zich raden dat de menshow op Paard & Koets dit jaar een gouden randje zal krijgen. Alle drie de wereldkampioenen geven acte de présence in de ring. Niet zoals u van ze gewend bent……..voor Paard & Koets hebben ze iets anders dan anders in petto!
Ook kunt u tijdens deze avond onder meer een clinic van Henk Hammers verwachten met het actuele onderwerp “tuigpaarden in de mensport”, de presentatie “Origineel Authentiek” en een spetterende showact.
En in het jaar dat Nederland gastheer mocht zijn van een schitterend WK Vierspannen is een spetterende vierspanmarathon de passende afsluiting van deze avond voor menliefhebbers. (kaarten voor deze showavond kunnen online besteld worden via www.paardenkoets.nl)

Slechts een zeer klein deel van (paardrijdend en) mennend Nederland bedrijft topsport.
Het is interessant om topsporters aan het werk te zien en boeiend te horen hoe ze trainen en werken, het niveau vindt echter geen aansluiting bij de gemiddelde paardensporter. eden voor Paard & Koets om een aantal clinics te organiseren die dat wel doen.
Op mengebied zijn er onder meer clinics te volgen van Klaas de Haan, Bob van Asselt, Ulrike Thiel en Miralda Otten. Opgeven voor de clinics kan tot 20 oktober door het sturen van een email met vermelding van informatie over het span en eventuele problemen die u graag behandeld wilt zien. De clinics van Bob van Asselt zijn uitsluitend open gesteld voor abonnees van MenSport.
 
Kijk voor meer informatie op de website www.paardenkoets.nl
Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een clinic? Mail naar info@paardenkoets.nl of bel 0161-750630