7 november 2016

Paard&Koets was spectaculair, leerzaam en internationaal

De 34ste editie van Paard&Koets werd gisteren afgesloten met een spectaculaire vierspanbattle die gewonnen werd door Bram Chardon. De Zweed Fredrik Persson en Herman ter Harmsel eindigden respectievelijk tweede en derde. Ruim dertienduizend menliefhebbers uit binnen- en buitenland genoten de afgelopen drie dagen van de grootste menbeurs van de wereld op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Educatie en spektakel wisselden elkaar af tijdens deze grootste mensport-gerelateerde beurs. Op drie verschillende locaties waren clinics, lezingen, demonstraties en shows bij te wonen met internationale topmenners en -trainers uit de mensport. De 13.250 bezoekers kwamen uit alle uithoeken van Europa. Daarnaast is Paard&Koets het enige menevenement waar honderden koetsen tentoongesteld staan, van antiek tot super modern gepaard met de laatste innovaties.

Mennifique Wisseltrofee

Menvereniging Waal&Linge kreeg vrijdagavond uit handen van organisator Gijs Bartels de Mennifique Wisseltrofee. Een wisseltrofee waarmee enthousiaste personen in het zonnetje worden gezet die veel voor de mensport betekenen. Soms voor, maar meestal achter de schermen. Menvereniging Waal&Linge organiseert al jaren grote menconcoursen, met als hoogtepunt dit jaar het wereldkampioenschap voor paramenners in Beesd.

ParaPaard

Sinds de 34ste editie is de organisatie van Paard&Koets partner van het sportfonds ParaPaard. De stichting stimuleert en faciliteert paardensport voor minder validen. Door deze samenwerking probeert de organisatie paardensport voor mensen met een beperking toegankelijker te maken. In het programma was veel aandacht voor paramennen, onder andere door de inzet van paramenner en ambassadeur Jacques Poppen.

Organisatie

Academy Bartels in Hooge Mierde is sinds 2014 organisator van Paard&Koets omdat de toenmalige organisatie na 31 jaar ophield met bestaan. Kijk voor meer informatie over het Paard&Koets op www.paardenkoets.nl.Foto: Rinaldo de Craen