5 januari 2014

Panningen: Kampioenen district Zuid bekend

In manege de Vosberg in Panningen zijn vandaag de indoor marathon kampioenen District Zuid bepaald. Met vaak minimale tijdverschillen was het een spannende finale in het parcours van Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt.

Marissa Schuiling reed de snelste rit van alle deelnemers. Ze won daarmee de rubriek enkelspan pony, maar aangezien zij uit district Oost komt is Ronald Looijmans (tweede) districtskampioen geworden. Rodrigo Verstraeten, evenals Looijmans woonachtig in België, zette de rubriek tweespan pony’s op zijn naam. Sjoerd Lenssen had hier de beste tijd, maar doordat het publiek wel erg enthousiast aanmoedigde weken de pony’s uit, wat een afgereden bal opleverde.
De grote groep enkelspan paard werd gewonnen Piet Peepers uit Erp met een foutloze snelle rit, de tweede tijd van de dag. Patrick Engelen uit Lierop was de beste bij de tweespan paarden, vóór WK deelnemer Carlo Vermeulen. Sandy Schaepkens had een kleine stuurfout en werd derde. Peter de Koning, die vorig jaar Zuid vertegenwoordigde in Mokum was weer heer en meester bij de vierspan pony’s, dankzij een supersnelle rit met één afgeworpen bal.
De wedstrijd was tevens een verplichte wedstrijd voor de selectie voor Mennen in Mokum. Volgende week wordt voor die felbegeerde afvaardiging de laatste selectie verreden in Geldrop.

Klik hier voor alle uitslagen