7 december 2009

Para equestrian menners op Menavond Hengelo

Tijdens de Nettert Infra Menavond van Hippisch Hengelo op donderdag 10 december geven Wereldkampioen para equestrian mennen Jacques Poppen en zijn collega’s Adriaan Struyk en Jan Ranzijn op spectaculaire wijze acte de présence. Na de rubriek tweespan paarden verschijnen zij in de piste van het Expo Center om het publiek te laten zien dat het hebben van een lichamelijke handicap geen belemmering vormt voor het rijden van een indoor parcours.

 De drie menners nemen het met hun paarden tegen elkaar op in hetzelfde parcours dat de overige deelnemers ook afleggen. Wereldkampioen Jacques Poppen zal de ritten, waarin snelheid zeker niet zal ontbreken, samen met omroeper Bert de Ruiter toelichten.
Onlangs werd bekend dat het Wereldkampioenschap Para Equestrian Mennen van 2 tot en met 5 september 2010 wordt gehouden tijdens het internationale veelzijdige evenement Breda Hippique. Het WK wordt volledig geïntegreerd in het bestaande internationale vierspanprogramma waardoor de para equestrian deelnemers de aandacht krijgen die ze verdienen. De para equestrian menners nemen normaliter deel aan reguliere samengestelde menwedstrijden, waarin zij strijden tegen valide menners. Slechts een keer in de twee jaar krijgen de para equestrian menners op het WK de gelegenheid zich met elkaar te meten. In Breda zal Poppen niet alleen zijn individuele wereldtitel verdedigen, maar hoopt het Nederlandse para equestrian menteam ook haar gouden medaille te kunnen prolongeren.
Meer informatie: www.hippischhengelo.nl