3 november 2013

Pau: Nederlandse ponymenners ongenaakbaar

Pau (KNHS) – De Nederlandse ponymenners hebben uitstekende zaken gedaan op het Wereldkampioenschap voor enkel,- twee-en vierspan pony’s in het Zuidfranse Pau. Voor het eerst in de tienjarige geschiedenis van het gecombineerde WK won Nederland teamgoud. Titelverdediger Bram Chardon (Schipluiden) won opnieuw goud bij de vierspan pony’s. Ewoud Boom (Nijkerk) won voor het eerst in zijn carrière individueel goud bij de tweespan pony’s en Els Broekman (Lomm) pakte brons in de enkelspan ponyrubriek.

 

De ponymenners gingen het WK uitstekend van start door in elke rubriek de dressuur te winnen. WK-debutante Els Broekman schreef de dressuur bij de enkelspannen op haar naam, Ewoud Boom was de beste bij de tweespannen en Bram Chardon bleef Jan de Boer voor bij de vierspannen.

In de marathon eiste Nederland met Bram Chardon opnieuw een eerste plaats op en ook in de vaardigheid lieten de Oranjemenners zien ongenaakbaar te zijn met de overwinningen van Melanie Becker (Klaaswaal), Ewoud Boom en Bram Chardon.

Bondscoach Ad Aarts (Liessel) was een gelukkig man: “Ik had gerekend op zilver of goud, maar dan moest het allemaal wel lukken. Het is super dat hier alles op zijn plek gevallen is. We hebben heel sterk gepresteerd in alle drie de rubrieken, eigenlijk had ik verwacht dat we pas in 2015 zo zouden pieken. We hebben voor de komende twee jaar uiteraard nog wat werk voor de boeg. Melanie Becker maakt de overstap naar de enkelspan paarden, maar we hebben een aantal talentvolle jonge menners die in aanmerking kunnen komen voor een WK-plaats. Bij de tweespannen hebben we nog wel wat werk. Ewoud Boom heeft de afgelopen anderhalf jaar naar dit WK toegewerkt met een pony van Yvonne de Ruyter en deze gaat weer naar haar terug,” aldus Aarts. Bram Chardon twijfelt noq of hij de overstap maakt naar de paarden of dat hij over twee jaar in Breda zijn wereldtitel bij de pony’s opnieuw gaat verdedigen: “Mijn vader rijdt nog steeds aan de top en hij stopt voorlopig niet. Om twee vierspan paarden uit te brengen op wedstrijd is heel intensief en ik vind het ook wel heel gaaf om in Breda 2015 te starten,” vertelt Bram.

Klik hier voor de uitslagen