27 september 2013

Pau: Zes aanspanningen naar WK mennen pony’s

ERMELO (KNHS) – Pau, aan de voet van de Franse Pyreneeën, is de plaats waar van 30 oktober tot en met 3 november het wereldkampioenschap mennen voor pony’s plaats vindt. Bondscoach Ad Aarts gaat met zes spannen naar Zuid Frankrijk. Per land zal de hoogstgeplaatste menner bij de enkel-, twee- en vierspannen meetellen voor het teamklassement.


De Nederlandse afvaardiging zal bestaan uit twee enkelspannen, twee tweespannen en twee vierspannen. De beste menner in het klassement per discipline telt mee voor het landenklassement. Els Broekman (Lomm) en Melanie Becker (Klaaswaal) rijden mee in het enkelspan-kampioenschap. Broekman maakte vorige maand haar internationale debuut en won direct de dressuur in de wedstrijd in Minden. Ook in Breda, waar ze met haar pony Sluypenberg’s Aron derde werd in de internationale wedstrijd, won ze de dressuur. Melanie Becker prolongeerde in Breda haar Nederlandse titel, die ze al drie maal wist te winnen.

Ewoud Boom (Nijkerk) en Woutera van de Kamp – Rozendaal (Ermelo) selecteerde Ad Aarts bij de tweespannen. Boom won de internationale wedstrijd twee weken geleden in Breda. Woutera was de tweede Nederlander in het klassement op de vijfde plaats.

Regerend wereldkampioen Bram Chardon (Den Hoorn) zal in Zuid-Frankrijk zijn titel proberen te verdedigen. Bram won onlangs in Breda de internationale wedstrijd. Met de nummer 2 van de wedstrijd, Jan de Boer (Terwolde), heeft Nederland twee kanshebbers op het WK. De Boer was dit voorjaar winnaar van de wedstrijd in Windsor.