14 december 2009

Pech voor Poppen

Regerend Wereldkampioen para equestrian mennen Jacques Poppen heeft zijn sleutelbeen gebroken. Tijdens de demonstratiewedstrijd op de menavond van Hippisch Hengelo kiepte Poppen om en kwam hij hard op zijn schouder terecht.


“Ik kreeg ineens een black out,” vertelt Poppen. “Ik was onderweg naar poort nummer vier toen ik in een keer dacht dat ik de marathonhindernis in moest. Ik keerde gelijk om, maar mijn groom hing natuurlijk nog aan de goede kant.” Poppen kon er gelukkig achteraf wel om lachen: “Het is pas de tweede keer dat me dit overkomt. Ik had de snelsluiting van mijn gordel op mijn nieuwe koets nog niet uitgetest en dat is mijn eigen fout. Maar beter dat het hier gebeurt dan op het WK in Breda in september.”
Poppen startte samen met zijn collega’s Adriaan Struyk en Jan Ranzijn in een speciale rubriek op de menavond in Hengelo om het publiek te laten zien hoe het is om met een handicap te rijden. Tijdens de ritten van Struyk en Ranzijn gaf Poppen uitgebreid uitleg aan de in grote getale aanwezige toeschouwers en maakte hij hen enthousiast voor het WK, dat gelijktijdig met de internationale vierspanwedstrijd in Breda van 2 tot en met 5 september 2010 gehouden wordt.