14 februari 2010

Peter de Koning wordt professional

Vierspan ponyrijder Peter de Koning en zijn vrouw Riette starten op 1 maart als professionals in de paardensport. Op hun terrein aan de Pannenhoefsebaan in het Brabantse Rijsbergen start het stel een dressuur-men-en pensionstal genaamd ‘Petrideko’.

Peter en Riette hebben 20 boxen tot hun beschikking en beschikken over voldoende ruimte voor uitbreiding naar 30 boxen. Op de ruime buitenterreinen met onder andere een prachtige dressuurbaan en een trainingspiste kunnen de paarden het hele jaar door getraind worden. De nabijgelegen bossen bieden de perfecte mogelijkheid voor buitenritten te koets en te paard.

Peter en Riette gaan zich toeleggen op het trainen, opleiden en corrigeren van dressuur-en menpaarden. Peter neemt uiteraard de menpaarden voor zijn rekening, terwijl voormalig dressuuramazone Riette de dressuurtak zal leiden.
Peter blijft voorlopig part time werken in de boomkwekerij en zal door de start van het nieuwe bedrijf pas later dit seizoen weer aan de start verschijnen met zijn ponyvierspan.