2 december 2008

Peter Tischer coach Amerikaanse vierspanrijders

Met de Wereldruiterspelen 2010 in Kentucky in het vooruitzicht heeft de Amerikaanse hippische sportfederatie de Duitser Peter Tischer aangesteld als vierspancoach.


De komende maanden staan er 11 tiendaagse clinics met Tischer op het programma waaronder clinics in Houston, Ocala en Lexington. Tischer is momenteel in de Verenigde Staten voor een clinic in Southern Pines.

“Het doel is om een compleet team aan de start van de Wereldruiterspelen te brengen en om alle startplaatsen vol te krijgen met vierspanrijders die goed genoeg zijn om op internationaal niveau te kunnen deelnemen,” vertelt Tischer.

De Verenigde Staten heeft als gastland recht op negen startbewijzen voor het WK Vierspannen dat plaatsvindt van 7 tot en met 10 oktober als onderdeel van de Wereldruiterspelen in Kentucky.

“Ik kijk er naar uit om samen te werken met de eigen trainers van de rijders en om samen een medaille te winnen,” vertelt Tischer. “Ik ben heel blij met deze baan en het wordt een grote uitdaging. Deze menners kunnen veel voor de Wereldruiterspelen en voor de Verenigde Staten betekenen.”

Foto: Hippoevent

Tischer was zelf tot 2006 actief als internationaal vierspanrijder nadat hij 20 jaar meedraaide aan de top in diverse rubrieken, van enkelspan pony tot vierspan paarden. Tischer maakte deel uit van diverse Duitse mencommissies en was begeleider van het Luxemburgse team voor het WK enkelspannen in 2004. Hij runt sinds 1997 zijn eigen trainingsstal net buiten Frankfurt en geeft wereldwijd clinics en trainingen.