12 december 2016

Pieter Karelse wint hoofdprijs Kraay indoor kerstmarathon

Afgelopen weekend is enkelspan paard menner Pieter Karelse uit het Zeeuwse Kats de winnaar geworden van de hoofdprijs van de Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel. Met zijn gemakkelijk galopperende ruin Woppy won hij zelfs met een afgetikte bal ruim de finale, voor Anniek Schuiling en Bas de Koning. Uit handen van hoofdsponsor Henk Kraay ontving hij een envelop met 500 euro cash met daar bovenop de winsom van zijn rubriek.

Jelle Leliveld, winnaar Jan Kuster wisselbokaal
Foto: Eveline Roseboom Meel

Op vrijdagavond startte het menspektakel in Scherpenzeel met de jeugdrubriek. Alle edities nam hij deel aan de jeugdrubriek en vrijdagavond was het zover. Jelle Leliveld won de felbegeerde Jan Kuster wisselbeker. Aansluitend de rubriek tweespan pony’s waarvan de overwinning naar Rian van Arkel en haar prachtige schimmels ging, gevolgd door Eline Geurs en Ingrid van Cleef. Scherpenzeel is vooralsnog de laatste wedstrijd voor Rian omdat ze binnenkort haar eerste kindje verwacht.

De winst bij de enkelspan pony’s ging naar Melanie van de Bunt, op de hielen gezeten door de goed rijdende Demi van den Brink die in minder dan een seconde na Melanie finishte. Janneke den Hartog, die buiten de finale viel maar door een afmelding toch mocht deelnemen, eindigde als derde.

Evenals vorig jaar won Gert van den Hoek de rubriek tweespan paard. Hij reed een foutloze rit, evenals Merel Hamstra met haar Haflingers. Marjolein Waarlé nestelde zich nog tussen deze twee rijders in met een snellere tijd dan Gert, maar een afgeworpen bal op de eerste poort.
Bij de rubriek vierspan pony’s ging Jaap van der Wal als derde de finale in en legde met één afgeworpen bal beslag op de overwinning. Wout van Veluw tikte er twee ballen af en Rex Pannekoek uit Zeewolde werd derde.

Vierspan paarden

In het sluitstuk van de Kraay indoor nam Huib Pater het op tegen drie Belgische deelnemers. Huib ontdekte vlak voor het inspannen dat hij zijn leidsels niet bij zich had. Het thuisfront zorgde ervoor dat hij toch nog kon starten. Tom Leys had nog meer pech dan Huib door in het tweede parcours om te kiepen. Bruno Taverniers haalde met zijn grote vossen alles uit de kast maar moest toch de kampioen van België, Glenn Geerts, voor laten gaan. Steeds de kortste route rijdend maar met in totaal zeven afgeworpen ballen, won Glenn met overmacht.

Niet alleen Pieter Karelse viel deze wedstrijd met zijn neus in de boter. Ook Miriam van Oort had een goed weekend. Ze won een schitterend Zilco Classic Biothane tuig dat Country Mill Horse Support beschikbaar had gesteld.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum