25 januari 2010

Pony-vierspanrijder Bram Chardon gaat nationaal

Tijdens de nationale menwedstrijd in Horst aan de Maas (23 en 24 april) maakt pony-vierspanrijder Bram Chardon zijn debuut in de klasse 4. De zestienjarige zoon van wereldkampioen IJsbrand Chardon stuurde zijn vierspan Welsh-schimmels afgelopen jaar naar de nationale titel in de klasse 3.

IJsbrand Chardon ziet het nationale veld bij de pony-vierspannen als een ideale leerschool voor zijn zoon. “De top van de wereld qua pony-vierspansport zit in Nederland en wat is er mooier dan je daar aan op te trekken? Ik doel dan op menners als Jan de Boer en Aart van de Kamp junior.”

Chardon sr., die zelf niet met een vierspan pony’s is begonnen, ziet er wel veel voordelen in. “Met kleine pony’s word je ontzettend snel in de hulpen”, noemt hij als één van vele voordelen.

Het management, zoals het regelen van grooms, doet Bram Chardon zelf. “Met hulp van zijn moeder”, zegt IJsbrand. “Zelf bemoei ik me er weinig mee. Ik zie er wel erg naar uit om straks in Horst aan de start te komen, terwijl mijn zoon dezelfde wedstrijd rijdt.”

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Daniëlle Carrière